Wanneer:
november 17, 2019 @ 16:00 – 19:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-11-17T16:00:00+01:00
2019-11-17T19:00:00+01:00
Waar:
Muziekcafe de Tibbe
Kees de Haanstraat 73
9611 HS Sappemeer
Nederland
Kosten:
Gratis

The Stingers is zo’n typische bluesband die je op iedere straathoek kunt neerzetten en in no-time hebben ze het publiek aan het swingen. Als je in het Pop Archief Groningen gaat zoeken op de namen van de bandleden wordt je overstelpt met namen van bands waarin dit viertal al eens heeft gespeeld. 

Gedegen muzikaal vakmanschap door 4 door de wol geverfde muzikanten met een passie voor de swingende blues. Het repertoire bestaat uit een mix van jumpblues tot Texas – en Chicago blues en alles wat daar tussen zit. Mondharmonica (de heer Witvliet) en het gitaarspel van Edzo de Jonge en Jetse Driesten voeren de boventoon. Afgemaakt met een pittig ritmesausje van de Jelle de Groot (bas) en Ron Spaan (drums). Als U goed luistert naar de blues van The Stingers, kun je horen waar de basis ligt van de Rock and Roll.

Geïnspireerd door de  groten uit de bluesgeschiedenis als, William Clarke, Kim Wilson, Jimmie Vaughan, Hollywood Fats, Red Devils, Fabulous Thunderbirds, Little Walter, etc. etc. worden de nummers met beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues op het podium vertolkt. Alles wat deze vier muzikanten delen staat in dienst van de muziek.

The Stingers hebben sinds hun oprichting in 2016 in alle kroegen en clubs gespeeld in de Stad Groningen en Ommeland en toeren nu door het land om de bluesliefhebber kennis te laten maken met hun swingende  rhythm ’n’ blues and roots muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *