Op deze pagina worden alle evenementen weergegeven dat in de Tibbe wordt gehouden. Voor evenementen op de 3e zondag in de maand( sept t/m juni)  kun je gaan naar de Blues agenda.

dec
15
zo
Tee Ice and Friends @ Muziekcafe de Tibbe
dec 15 @ 16:00 – 19:00

Tee-Ice & Friends brengen swingende blues, die de band grotendeels uit het immense Chicago songbook heeft geselecteerd. Klassiekers van onder andere Jimmy Reed, Otis Rush, Elmore James en Willie Dixon zullen dan ook niet op de setlijst ontbreken, maar als Drentse band ontkom je er bijna niet aan om ook nummers van Cuby & The Blizzards op het repertoire te hebben staan. Met nummers als Too Blind To See en Nighttrain laat de band het werk van deze legendarische Drentse band weer tot leven komen.

jan
19
zo
No-Excuses @ Muziekcafe de Tibbe
jan 19 @ 16:00 – 19:00

Swingende bluesrock uit Sappemeer / regio Groningen.Strakke drums, een knorrende bas, jankende gitaren en een scheurende bluesharp. Dat is No Excuses ten voeten uit. Swingende, grotendeels eigen geschreven, muziek met invloeden van diverse richtingen en stijlen. Vijf enthousiaste ervaren muzikanten hebben in de afgelopen jaren een eigen unieke stijl ontwikkeld die zijn oorsprong heeft in de blues, maar die meerdere richtingen uit kan gaan. Soms zijn het de echte bluesnummers, soms rock, funk en zelfs jazz.De meeste nummers die wij spelen zijn Engelstalig, maar omdat we allemaal Groningers zijn en omdat we ons niet schamen voor onze moerstaal, staan er ook een aantal in het Gronings geschreven bluesnummers op ons repertoire. Het is gebleken dat de Grunniger toal zich uitstekend leent voor de blues. Voor ons staat het plezier in het maken van zoveel mogelijk eigen nummers voorop. Dit wil echter niet zeggen dat we helemaal geen covers spelen.Bij No Excuses staat voorop dat we plezier hebben in het maken van muziek. Dit straalt er bij de optredens die we hebben er ook vanaf.

 

feb
16
zo
Jon Meyerjon band @ Muziekcafe de Tibbe
feb 16 @ 16:00 – 19:00

Jon Meyerjon is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek. In 1991 komt hij in aanraking met Drentse Blues en wordt zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. Met deze band treedt hij op in het bluescircuit en op festivals door heel Nederland en landen in Europa. Hij doet veel ervaring op bij het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten.
Zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis.
Vanuit de blues heeft Jon een eigen stijl ontwikkeld, de “Doggone Blues”. Hij maakt eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.
In deze stijl zijn drie meyerjon-albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001).
Jon doet de muzikale uitvoering het liefst in de vorm van een “Blues-Out”, zoals hij dat noemt, met creativiteit, ervaring en lef vertolken van de nummers. Hiermee maakt hij ook ruimte om met ervaren muzikanten zijn eigen muziek aan een breder publiek te laten horen.

mrt
15
zo
The Greendogs @ Muziekcafe de Tibbe
mrt 15 @ 16:00 – 19:00

The Greendogs spelen swingende rockabilly muziek met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was!
Rockabillysongs met zeer hoog swing-gehalte die  op  de juiste manier gespeeld worden zoals ze bedoel  zijn.
Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis.
Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij , met de sound van die tijd krijgt u het gevoel dat u wordt meegenomen naar de jaren 50 begin 60.

apr
19
zo
Tons of Blues @ Muziekcafe de Tibbe
apr 19 @ 16:00 – 19:00

Tons of Blues speelt 100 jaar blues

Tons of Blues neemt je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta, de kroegen van New Orleans. Een middag of avond lang laat de band je horen hoe veelzijdig en doorleefd de blues kan zijn.

Alle uithoeken van de blues komen voorbij in bekende en minder bekende covers; van de halfakoestische sound van Taj Mahal tot de jazzy blues van Dr. John.
Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters staat op het repertoire.

En echt feest wordt het met de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues bestaat uit zes ervaren muzikanten. Een groovy basis van bas (Ad van den Berg) en drums (Roon van Santen), toppartijen van piano (Chretien Felser), mondharmonica (René Uhlenbusch) en gitaar (Michael Rubinstein), aan elkaar gesmolten door hammondorgel (Chretien Felser) en zang (Fons Duin). Dat zorgt voor een herkenbaar geluid dat past in een kleine kroeg, maar ook op een groot podium.

 

mei
17
zo
Blues Fuel @ Muziekcafe de Tibbe
mei 17 @ 16:00 – 19:00
jun
21
zo
Crossfire @ Muziekcafe de Tibbe
jun 21 @ 16:00 – 19:00

rock hits uit de jaren 70/80/90. Status Quo / ZZ-Top / Rolling Stones / Bruce Springsteen and many more!