Op deze pagina worden alle evenementen weergegeven dat in de Tibbe wordt gehouden. Voor evenementen op de 3e zondag in de ( R ) maand  kun je gaan naar de Blues agenda.

mrt
17
zo
The Bluesdiggers @ Muziekcafe de Tibbe
mrt 17 @ 16:00 – 19:00

Naast het werk van de grote meesters verrassen zij het publiek graag met eigen werk wat de ware bluesliefhebber als muziek in de oren klinkt. Elk optreden van de band is opbeurend, swingend en nodigt uit voor een feestje!

De band:
Peter van Heereveld – zang/gitaar
Ronald van Hessem – toetsen
Wouter Vuijk – gitaar/slidegitaar
Lex van Heereveld – basgitaar
Ids Dijkstra – drums.

apr
21
zo
The 4Horsemen @ Muziekcafe de Tibbe
apr 21 @ 16:00 – 19:00

The 4Horsemen: een swingende band en publiekslieveling in tal van Noordelijke muziekcafe’s. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Variërend van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. Vanwege het heel eigen karakter van de band is het moeilijk een vergelijking met anderen te maken, maar het is opvallend dat met name fans van Joe Bonamassa een klik hebben met The 4Horsemen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens bij met name de grotere bluesfestivals en muziekcafés.

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf koppige bluesband uit Groningen. Het Noorden van ons land heeft mede door bands als Cuby and the Blizzards een goede traditie op het gebied van de blues. The 4Horsemen weet deze traditie in ere te houden. De bandleden hebben stuk voor stuk een rijk muzikaal verleden.

Ze hebben onder andere diverse, voornamelijk Amerikaanse artiesten begeleid. De optredens spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland. Maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in de geboortestad van Rory Gallagher in Cork, (Ierland) in een speciaal aan hem gewijde music club. In het repertoire is een tribute opgenomen aan Cuby and the Blizzards. De bezetting: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang, tenorsax, percussie), Ronald Boxma (orgel, piano, backing vocals), Werner van Baarsen (bas, backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). Tot nu toe zijn er twee cd’ s uitgebracht: Stepping Out (2010) en Lucky (2015).  

mei
19
zo
JBR Jacks @ Muziekcafe de Tibbe
mei 19 @ 16:00 – 19:00

Southern Rock/Country met een vleugje blues.