Op deze pagina worden alle evenementen weergegeven dat in de Tibbe wordt gehouden. Voor evenementen op de 3e zondag in de ( R ) maand  kun je gaan naar de Blues agenda.

dec
16
zo
Brinklz Boogie Band @ Muziekcafe de Tibbe
dec 16 @ 16:00 – 19:00

Zanger/bluesharpspeler Harm ‘Alarm’ Brinksma is een graag geziene gast op vele podia, al vanaf 1976 tot heden. De reputatie van publiekslieveling heeft hij verdiend met zijn volmaakt eigen stijl. Energiek en altijd spontaan.

Inmiddels is de ouwe rot gekoppeld aan ‘jonge’ hond Richard Vrieze die al even speels en spontaan tekeer gaat op zijn gitaar. Hun gekte wordt ‘min of meer’ in toom gehouden door het robuuste Rythmtandem dat wordt gevormd door bassist Alfred Velthuis en drummer Hannes Langkamp, die jaren heeft gespeeld bij Muskee en Lefthand Freddy. Eind 2017 sloot gitarist Reinout van der Veen zich aan. Met zijn authentieke en subtiele spel brengt hij de band naar een nog hoger niveau.

Naast eigen werk brengt Brinklz Boogie Band opgepoetste juweeltjes van helden als Little Walter, Albert Collins en Otis Rush op geheel eigen wijze. Bovendien nemen ze de Blues niet te nauw, maar maken de heren sfeervolle uitstapjes naar Latin, Country en Soul zonder het bluesgevoel geweld aan te doen.

Bluez with a Twizt!

jan
20
zo
The Highway R&B Gang @ Muziekcafe de Tibbe
jan 20 @ 16:00 – 19:00

The Highway R&B Gang, is een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt!
The Highway Gang speelt op festivals, café’s en andere podia. De blues wordt in heel Nederland, maar ook in Duitsland gebracht.

De stijl van de Gang laat zich nu merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

De muziek onderscheidt zich doordat we geen ellen lange gitaar- of harmonicasolo’s spelen of korte sets. De nummers zijn gevarieerde nummers, bieden grote afwissing qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral erg veel speel plezier. We bieden een programma van ongeveer 3 uur.

Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, “duidelijk geen band van dertien in een dozijn”.

De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.

De “Gang” is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marco Neep – Drums en Zang
Henry Neep – Basgitaar
Eric Bosma – Gitaar en Zang
Peter Venema – Harmonica en Hammond

feb
17
zo
White Sky Bluesband @ Muziekcafe de Tibbe
feb 17 @ 16:00 – 19:00

WHITE SKY    Bluesband 

White Sky   is opgericht in oktober 2016 en is feitelijk een voortzetting van de (bekende) Duits/ Nederlandse rock-bluesband  CROSSROADS.  De  Nederlandse bandleden besloten door te gaan als 3-mansformatie.  Het repertoire is grondig aangepast en is nu vrijwel uitsluitend blues. Een sterke voorkeur voor Fleetwood Mac/ Peter Green, waarvan een aantal nummers worden gebracht, heeft   de naam WHITE SKY opgeleverd.  Whyte Sky is de titel van een solo LP van Peter Green.  Andere grote invloeden op de band zijn Stevie Ray Vaughan, John Mayall.

Verder worden nummers gespeeld van o.a. Jimmy Hendrix, ZZ Top, Ronnie Baker Brooks, Samantha Fish, Kenny Wayne Shepperd, Alvin Lee, Clapton, Blindside Bluesband en anderen.

Om wat meer power te krijgen en ruimte voor solo’s te creëren, is de bezetting per januari uitgebreid met een tweede gitarist (Erwin).

 

Bezetting:                                             Eerder gespeeld in:

Zang / Gitaar      Harry Beishuizen    oa. Big Belly’s bluesband/ Double Kingband/Crossroads

Drums                 Harry  de Groot       o.a. Jim Cruppaband/Double Kingband/Crossroads

Basgitaar            Jan Ties Toxopeus   o.a. BlueMonday/Jim Cruppa/Woodgrain/Crossroads

Gitaar                  Erwin van Dijk          o.a  Flagstoneband/Goudvishalband

 

 

mrt
17
zo
The Bluesdiggers @ Muziekcafe de Tibbe
mrt 17 @ 16:00 – 19:00

Naast het werk van de grote meesters verrassen zij het publiek graag met eigen werk wat de ware bluesliefhebber als muziek in de oren klinkt. Elk optreden van de band is opbeurend, swingend en nodigt uit voor een feestje!

De band:
Peter van Heereveld – zang/gitaar
Ronald van Hessem – toetsen
Wouter Vuijk – gitaar/slidegitaar
Lex van Heereveld – basgitaar
Ids Dijkstra – drums.

apr
21
zo
The 4Horsemen @ Muziekcafe de Tibbe
apr 21 @ 16:00 – 19:00

The 4Horsemen: een swingende band en publiekslieveling in tal van Noordelijke muziekcafe’s. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Variërend van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. Vanwege het heel eigen karakter van de band is het moeilijk een vergelijking met anderen te maken, maar het is opvallend dat met name fans van Joe Bonamassa een klik hebben met The 4Horsemen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens bij met name de grotere bluesfestivals en muziekcafés.

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf koppige bluesband uit Groningen. Het Noorden van ons land heeft mede door bands als Cuby and the Blizzards een goede traditie op het gebied van de blues. The 4Horsemen weet deze traditie in ere te houden. De bandleden hebben stuk voor stuk een rijk muzikaal verleden.

Ze hebben onder andere diverse, voornamelijk Amerikaanse artiesten begeleid. De optredens spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland. Maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in de geboortestad van Rory Gallagher in Cork, (Ierland) in een speciaal aan hem gewijde music club. In het repertoire is een tribute opgenomen aan Cuby and the Blizzards. De bezetting: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang, tenorsax, percussie), Ronald Boxma (orgel, piano, backing vocals), Werner van Baarsen (bas, backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). Tot nu toe zijn er twee cd’ s uitgebracht: Stepping Out (2010) en Lucky (2015).