Op deze pagina worden alle evenementen weergegeven dat in de Tibbe wordt gehouden. Voor evenementen op de 3e zondag in de maand( sept t/m juni)  kun je gaan naar de Blues agenda.

okt
20
zo
Sugadaddy And The Honeydrippers @ Muziekcafe de Tibbe
okt 20 @ 16:00 – 19:00

Strakke Westcoast Band. Rock & Roll, Rhythm & Blues & Westcoast swing. Een beetje in de traditie van de vroegere Hollywood Fats band. Voor de festivals iets speciaals, want deze muziek hoor je in Nederland bijna niet meer. Ook voor andere gelegenheden natuurlijk. Echte geluiden zoals in de jaren vijftig, waar op gedanst kan worden. Eigen repertoire wordt afgewisseld met vrij onbekende nummers uit die tijd. Bij deze band staan de neuzen allemaal dezelfde kant uit en we spelen overal. Via deze site kunnen jullie audio horen, cd’s bestellen filmpjes bekijken en vooral ons boeken. Wij spelen door heel Nederland, België en Duitsland. Als we voor Frankrijk worden gevraagd komen we ook natuurlijk. Kom kijken bij onze talloze optredens en geniet.

nov
17
zo
The Stingers @ Muziekcafe de Tibbe
nov 17 @ 16:00 – 19:00

The Stingers is zo’n typische bluesband die je op iedere straathoek kunt neerzetten en in no-time hebben ze het publiek aan het swingen. Als je in het Pop Archief Groningen gaat zoeken op de namen van de bandleden wordt je overstelpt met namen van bands waarin dit viertal al eens heeft gespeeld. 

Gedegen muzikaal vakmanschap door 4 door de wol geverfde muzikanten met een passie voor de swingende blues. Het repertoire bestaat uit een mix van jumpblues tot Texas – en Chicago blues en alles wat daar tussen zit. Mondharmonica (de heer Witvliet) en het gitaarspel van Edzo de Jonge en Jetse Driesten voeren de boventoon. Afgemaakt met een pittig ritmesausje van de Jelle de Groot (bas) en Ron Spaan (drums). Als U goed luistert naar de blues van The Stingers, kun je horen waar de basis ligt van de Rock and Roll.

Geïnspireerd door de  groten uit de bluesgeschiedenis als, William Clarke, Kim Wilson, Jimmie Vaughan, Hollywood Fats, Red Devils, Fabulous Thunderbirds, Little Walter, etc. etc. worden de nummers met beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues op het podium vertolkt. Alles wat deze vier muzikanten delen staat in dienst van de muziek.

The Stingers hebben sinds hun oprichting in 2016 in alle kroegen en clubs gespeeld in de Stad Groningen en Ommeland en toeren nu door het land om de bluesliefhebber kennis te laten maken met hun swingende  rhythm ’n’ blues and roots muziek.

dec
15
zo
Tee Ice and Friends @ Muziekcafe de Tibbe
dec 15 @ 16:00 – 19:00

Tee-Ice & Friends brengen swingende blues, die de band grotendeels uit het immense Chicago songbook heeft geselecteerd. Klassiekers van onder andere Jimmy Reed, Otis Rush, Elmore James en Willie Dixon zullen dan ook niet op de setlijst ontbreken, maar als Drentse band ontkom je er bijna niet aan om ook nummers van Cuby & The Blizzards op het repertoire te hebben staan. Met nummers als Too Blind To See en Nighttrain laat de band het werk van deze legendarische Drentse band weer tot leven komen.

jan
19
zo
No-Excuses @ Muziekcafe de Tibbe
jan 19 @ 16:00 – 19:00

Swingende bluesrock uit Sappemeer / regio Groningen.Strakke drums, een knorrende bas, jankende gitaren en een scheurende bluesharp. Dat is No Excuses ten voeten uit. Swingende, grotendeels eigen geschreven, muziek met invloeden van diverse richtingen en stijlen. Vijf enthousiaste ervaren muzikanten hebben in de afgelopen jaren een eigen unieke stijl ontwikkeld die zijn oorsprong heeft in de blues, maar die meerdere richtingen uit kan gaan. Soms zijn het de echte bluesnummers, soms rock, funk en zelfs jazz.De meeste nummers die wij spelen zijn Engelstalig, maar omdat we allemaal Groningers zijn en omdat we ons niet schamen voor onze moerstaal, staan er ook een aantal in het Gronings geschreven bluesnummers op ons repertoire. Het is gebleken dat de Grunniger toal zich uitstekend leent voor de blues. Voor ons staat het plezier in het maken van zoveel mogelijk eigen nummers voorop. Dit wil echter niet zeggen dat we helemaal geen covers spelen.Bij No Excuses staat voorop dat we plezier hebben in het maken van muziek. Dit straalt er bij de optredens die we hebben er ook vanaf.

 

feb
16
zo
Jon Meyerjon band @ Muziekcafe de Tibbe
feb 16 @ 16:00 – 19:00

Jon Meyerjon is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek. In 1991 komt hij in aanraking met Drentse Blues en wordt zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. Met deze band treedt hij op in het bluescircuit en op festivals door heel Nederland en landen in Europa. Hij doet veel ervaring op bij het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten.
Zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis.
Vanuit de blues heeft Jon een eigen stijl ontwikkeld, de “Doggone Blues”. Hij maakt eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.
In deze stijl zijn drie meyerjon-albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001).
Jon doet de muzikale uitvoering het liefst in de vorm van een “Blues-Out”, zoals hij dat noemt, met creativiteit, ervaring en lef vertolken van de nummers. Hiermee maakt hij ook ruimte om met ervaren muzikanten zijn eigen muziek aan een breder publiek te laten horen.

mrt
15
zo
The Greendogs @ Muziekcafe de Tibbe
mrt 15 @ 16:00 – 19:00

The Greendogs spelen swingende rockabilly muziek met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was!
Rockabillysongs met zeer hoog swing-gehalte die  op  de juiste manier gespeeld worden zoals ze bedoel  zijn.
Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis.
Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij , met de sound van die tijd krijgt u het gevoel dat u wordt meegenomen naar de jaren 50 begin 60.

apr
19
zo
Tons of Blues @ Muziekcafe de Tibbe
apr 19 @ 16:00 – 19:00

Tons of Blues speelt 100 jaar blues

Tons of Blues neemt je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta, de kroegen van New Orleans. Een middag of avond lang laat de band je horen hoe veelzijdig en doorleefd de blues kan zijn.

Alle uithoeken van de blues komen voorbij in bekende en minder bekende covers; van de halfakoestische sound van Taj Mahal tot de jazzy blues van Dr. John.
Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters staat op het repertoire.

En echt feest wordt het met de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues bestaat uit zes ervaren muzikanten. Een groovy basis van bas (Ad van den Berg) en drums (Roon van Santen), toppartijen van piano (Chretien Felser), mondharmonica (René Uhlenbusch) en gitaar (Michael Rubinstein), aan elkaar gesmolten door hammondorgel (Chretien Felser) en zang (Fons Duin). Dat zorgt voor een herkenbaar geluid dat past in een kleine kroeg, maar ook op een groot podium.

 

mei
17
zo
Blues Fuel @ Muziekcafe de Tibbe
mei 17 @ 16:00 – 19:00
jun
21
zo
Crossfire @ Muziekcafe de Tibbe
jun 21 @ 16:00 – 19:00

rock hits uit de jaren 70/80/90. Status Quo / ZZ-Top / Rolling Stones / Bruce Springsteen and many more!